De Stadhouder

De Stadhouder is een bedrijfsverzamelgebouw in het Statenkwartier van Den Haag. Het biedt ruimte aan ruim 60 creatieve en innovatieve bedrijven en beschikt over een modern ingerichte vergaderruimte die ook door externe partijen gebruikt kan worden.

Website: De Stadhouder

Begin 2011 opende Conceptors haar eerste bedrijfsverzamelgebouw aan de Stadhouderslaan 9 in Den Haag, inmiddels “De Stadhouder” gedoopt. Het pand, gelegen aan een belangrijke doorgaande route in het Haagse Statenkwartier, stond sinds medio 2009 grotendeels leeg en maakte een verwaarloosde indruk. Eind 2010 kreeg het team van De Stadhouder van Gemeente Den Haag groen licht voor de huur en herontwikkeling van het gebouw. We zijn direct begonnen met de opknapwerkzaamheden: de gangen, de centrale hal en de vergaderruimtes ondergingen een complete metamorfose en zaken op het gebied van veiligheid en ICT werden compleet nagelopen en hersteld.

Binnen drie maanden na de start van de herontwikkeling waren alle 56 units verhuurd en al snel was er een wachtlijst met geïnteresseerden. De huurders komen voornamelijk uit de creatieve en innovatieve hoek en geven een vaak indrukwekkende, eigen schwung aan hun bedrijfsruimte. De deuren staan open en er is veel contact en professionele kruisbestuiving: mensen creëren samen projecten op een schaal die ze alleen niet aan zouden kunnen of huren elkaar in voor projecten. Ook externe partijen weten al goed de weg naar De Stadhouder te vinden en maken in toenemende mate gebruik van de vergaderruimtes.

De exploitatie van De Stadhouder wordt verzorgd door Desklinq B.V, een joint venture van Conceptors en Suited Concepts.