De Verlichting

De Verlichting is een nieuwe broedplaats en creatief bedrijfsverzamelgebouw op de grens van Den Haag en Voorburg.

Op het voormalige Eneco terrein aan de Spoorlaan in Den Haag wordt een nieuwe broedplaats en creatief bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd. Deze nieuwe broedplaats is gelegen op de grens met Voorburg in een prachtige groene omgeving. Het terrein is sinds het begin van vorige eeuw gebruikt door verschillende energiebedrijven; de laatste gebruiker was CityTec, dat in veel steden en dorpen wordt ingeschakeld voor het onderhoud van stoplichtinstallaties en lantaarnpalen. Met het oog op de historie van deze locatie draagt deze nieuwe broedplaats de naam “De Verlichting”.

Op het terrein staan twee kleinschalige kantoorgebouwen die de uitstraling hebben van een oude school met grote lichte klaslokalen. Aangrenzend bevinden zich twee industriële panden waar werkplaatsen, muziekstudio’s en ateliers gerealiseerd kunnen worden. De beschikbare ruimtes in de vier gebouwen lopen qua oppervlakte uiteen van 10 m2 tot 480 m2. De ruimtes zijn per direct beschikbaar, kunnen geheel naar eigen smaak worden ingedeeld en hoeven niet in oorspronkelijke staat teruggebracht te worden. Kortom: een locatie met veel mogelijkheden, waar ondernemers kunnen samenwerken, waar kennisdeling plaats kan vinden en waar groei gerealiseerd kan worden.

Door de diversiteit aan ruimtes in de gebouwen ligt de focus bij dit concept op doelgroepen zoals musici, filmmakers, meubelmakers, kunstenaars, en ontwerpers. Door de vestiging van RevSpace, de Haagse maker- en hackerspace, zal deze locatie ook interessant zijn voor internet-startups en bedrijven uit de IT sector. Inmiddels zijn de eerste nieuwe gebruikers druk bezig met verhuizen en het aankleden en inrichten van hun units, waardoor er in de voormalige Eneco kantoren een nieuwe broedplaats tot leven komt.

Achter het tweede gebouw zal tussen het groen een buitenwerkplek, lunch en BBQ-gelegenheid worden gerealiseerd, waar gebruikers van de gebouwen elkaar kunnen ontmoeten en waar na werktijd gezellig gegeten en geborreld kan worden. Op dit moment zijn de bezichtigingen met geïnteresseerden in volle gang. Lijkt het je ook leuk en interessant om onderdeel te zijn van deze nieuwe creatieve broedplaats? Neem dan contact met ons op, we staan je graag persoonlijk te woord.